Muži se zaměřili na mincovníky. Způsobit měli škodu ve výši přibližně 150 tisíc korun

Dva muži se zaměřili na mincovníky. Způsobit měli škodu ve výši přibližně 150 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí osmnáctiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky. Dvaadvacetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za krádeže v minulosti pravomocně odsouzen.

Ilustrační foto Pixabay

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Karlovarska ve věku 18 a 22 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

„Obvinění muži měli na konci prosince loňského roku přijít v Karlových Varech k veřejným toaletám. Tam si měli všimnout uzamčeného mincovníku, který poškodili a odcizili z něj drobnou finanční hotovost“ sdělil Jan Bílek.

„Ve druhé polovině ledna letošního roku měl starší muž krátce před desátou hodinou večerní v Karlových Varech poškodit mincovník u samoobslužného vysavače, ze kterého následně odcizil finanční hotovost. Dvaadvacetiletý muž se již v minulosti dopustil krádeží nejméně ve dvou případech,“ Upřesnil mluvčí s tím, že poslední krádeže se měli dopustit na konci ledna letošního roku taktéž v Karlových Varech. Na jednom z parkovišť se krátce před třiadvacátou hodinou zaměřili na parkovací automat. U toho následně poškodili dvířka, čímž se dostali k finanční hotovosti, kterou odcizili a z místa odešli.

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu přibližně 150 tisíc korun.