Na Seebergu chystají výstavy zbraní, porcelánu i obrazů. Zpřístupněna bude také historická sýpka

Na Seebergu chystají pro návštěvníky celou řadu novinek. Přichystána bude například výstava zbraní porcelánu i obrazů. Zpřístupněna bude také historická sýpka.

„Od neděle 7. dubna bude na hradě ke zhlédnutí výstava Ivety Markové s názvem Barevný svět. Návštěvníci si tak budou moci obrazy malované olejem a akrylem prohlédnout až do konce září, “ uvedl kastelán hradu Seeberg Jan Buriánek.

„V polovině dubna bude přichystána ve druhém patře hradu výstavu s názvem Poklady z hradního depozitáře, kde budou k vidění repliky historických bodných zbraní. V druhé časti bude umístěna výstava porcelánu z 20. a 21. století z karlovarských porcelánek,“ sdělil Jan Buriánek.

Na konci dubna se pak lidé dostanou i do historické sýpky v přehradí kde bude instalována výstava s názvem Zemědělství. „Bude mapovat celosvětový vývoj zemědělství od počátků až do novověku. Lidé na ní uvidí některé zemědělské stroje 19. století. Zároveň si na připravených velkoformátových panelech přečtou zajímavosti ze zemědělství. K tomu všemu tu bude připraven model rybníčku, kde si budou moci zejména malé děti zachytat ryby,“ doplnil kastelán.