O Velikonocích budou policisté dohlížet na bezpečnost a plynulost dopravy

Velikonoce jsou obdobím radosti, setkání a pohody, avšak zároveň s sebou nesou i zvýšený provoz na našich silnicích. S cílem zabezpečit plynulost dopravy a zvýšit bezpečnost všech účastníků silničního provozu, Policie České republiky připravila dopravně bezpečnostní opatření, která budou realizována od pátku 29. března do pondělí 1. dubna.

Ilustrační foto

Dopravně bezpečnostní akce „Velikonoce“ bude pokrývat celé území naší republiky a zahrne rozšířenou přítomnost policie na silnicích. Cílem této akce je aktivně předcházet dopravním nehodám a zlepšit bezpečnost na silnicích v období zvýšeného pohybu vozidel, ať už kvůli cestám za rodinou, dovolenou či jiným rekreačním aktivitám.

Naši policisté budou klást důraz na prevenci a vyšetřování dopravních přestupků a nehod, zejména na místech s vysokým dopravním zatížením, v turisticky atraktivních oblastech a na rizikových úsecích našich silnic. Policisté se zaměří na kontrolu dodržování rychlostních limitů, používání bezpečnostních pásů, technický stav vozidel a další aspekty, které ovlivňují bezpečnost našich silnic.

Velikonoce jsou jedním z nejrizikovějších období na našich silnicích. Větší počet cestujících, dlouhé trasy a odlišné jízdní návyky mohou přispět k zvýšenému riziku dopravních nehod. Proto je naší prioritou zabezpečit bezpečný a plynulý pohyb našich občanů.

Důraz bude kladen nejen na kontrolní činnost, ale i na osvětu a prevenci. Policie ČR bude šířit informace o bezpečném chování v silničním provozu a vyzývat motoristy k opatrnosti, trpělivosti a ohleduplnosti.

Přejeme všem účastníkům silničního provozu šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů.

Věříme, že společně můžeme přispět k tomu, aby tyto Velikonoce zůstaly v paměti především jako čas radosti a bezpečného setkávání.

kpt. Hana Rubášová