Při dopravně bezpečnostní akci zjistili policisté 133 přestupků

Při dopravně bezpečnostní akci , která se uskutečnila v minulých dnech, zjistili policisté 133 přestupků. Akce byla zaměřena především na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel a na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy.

Foto: Policie ČR

„V průběhu akce se policisté zaměřili také na kontrolu dodržování ostatních ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, pátrali po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech, ale také se v souvislosti s odhalováním nelegální migrace zaměřili i na důkladnou kontrolu zavazadlových a nákladných prostor vozidel  či kontrolu přepravovaných osob,“ sdělil policejní mluvčí Jan Bílek.

„Do akcí bylo zapojeno téměř čtyři desítky policistů z pořádkové a dopravní policie, kteří během akcí zkontrolovali téměř 300 vozidel, přičemž zjistili 133 přestupků, z nichž 129 vyřídili ložením pokuty příkazem na místě a 4 oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ uvedl mluvčí.

Předepsanou rychlost porušilo 86 řidičů. Druhým nejčastěji zjištěným přestupek byl nevyhovující technický stav vozidel či nepoužití bezpečnostních pásů.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou i nadále pokračovat.