Dobrá zpráva! Postrach ašských motoristů byl dopaden

Někdo v noci spí, někdo pracuje, ale najde se i takový, co pod rouškou noci courá ašskými ulicemi a kouká, co by si přivlastnil. K posledně jmenovaným patřil čtyřiačtyřicetiletý muž, který se stal postrachem ašských motoristů. Z devíti aut muž sebral, co se mu líbilo. Zvlášť velkou radost jistě měl z platebních karet. Ale jak se říká, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Teď už sedí lapka ve vazbě. V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto z videa Policie ČR

Zhruba dva týdny chodil čtyřiačtyřicetiletý muž v nočních hodinách ulicemi Aše a zaměřoval se na zaparkovaná vozidla.“ U osmi osobních automobilů poničil skleněnou výplň a následně vždy z vozidla odcizil několik věcí. V téměř všech případech odcizil z vozidla také platební kartu, ze které následně prováděl neoprávněně platby. Policisté z obvodního oddělení Aš ve spolupráci s chebskými kriminalisty se jeho počínáním usilovně zabývali a nakonec čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi bezprostředně po spáchání dalšího vloupání,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Začátkem února letošního roku měl muž vniknout do zaparkovaného vozidla značky BMW.“ Z toho nakonec odcizil peněženku s osobními doklady a platební kartou. Tou měl poté uhradit dva nákupy v prodejním automatu poblíž prodejny potravin. O několik dní později měl své jednání opakovat, tentokrát vnikl do automobilu značky Nissan. I v tomto případě odcizil peněženku s osobními doklady a platební kartou, ze které následně provedl několik neoprávněných plateb na čerpací stanici,“ sdělil mluvčí.

Foto: Policie ČR

I v dalších případech měl z vozidel odcizit zejména peněženky s osobními doklady a zejména platební kartou, ze které se poté snažil platit na různých místech. Kromě toho měl ale z vozidel odcizit například různé batohy či sekeru, ale také volně položené mince.

„Z osmi vozidel měl odcizit věci za zhruba 21 tisíc korun a poškozením automobilů měl způsobit škodu zhruba 39 tisíc korun. Svým jednáním měl tedy způsobit celkovou škodu přibližně 60 tisíc korun,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

Foto: Policie ČR

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

„Chebští kriminalisté se případem i nadále intenzivně zabývají a není vyloučeno, že v nejbližších dnech dojde v rámci tohoto případu k obvinění dalších osob, které se mohly na vykrádání vozidel v Aši spolu se čtyřiačtyřicetiletým mužem podílet,“ doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR