Kriminalisté objasnili sérii krádeží

Karlovarští kriminalisté objasnili sérii krádeží, kterých se měla dopustit žena z Karlovarska a muž ze Sokolovska. Povedená dvojice si oblíbila drogerie, ze kterých si odnášela zboží bez zaplacení. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za krádeže v minulosti pravomocně odsouzen. Ženě v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Svým jednáním způsobili škodu přibližně 35 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže ze Sokolova a třicetileté ženy z Karlovarska, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

Dvojice obviněných osob se měla od druhé poloviny prosince loňského roku do pondělí 12. února letošního roku dopustit v Karlových Varech a Ostrově krádeží nejméně v sedmi případech.

„Nejdříve si měla žena společně s mužem vyhlédnout jednu z prodejen drogerií v Karlových Varech, kterou během pouhých čtrnácti dní navštívili nejméně třikrát,,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „V prodejně měli následně z regálů odcizit vystavené zboží, které si uschovali a prošli pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatili. V první polovině ledna měl do jedné z prodejen drogerií vyrazit obviněný muž sám. Odcizil vystavený parfém a z prodejny odešel,“ sdělil.

Posledních tří krádeží se měli dopustit v pondělí 12. února letošního roku v Ostrově na Karlovarsku. „Nejdříve měli společně vstoupit do jedné z prodejen, ze které odcizili přikrývku. Tu si následně uschovali a z prodejny odešli bez placení. Poté měl jít každý sám do další prodejny s drogerií. Muž měl odcizit elektrické zubní kartáčky a žena dětský olejíček. Z prodejny ihned odešli,“ upřesnil mluvčí.