Řidič odstaveného auta utrpěl zranění, když do něj narazila řidička náklaďáku

Všechny složky IZS spěchaly k nehodě na D6. Za sjezdem na Loket došlo ke zranění řidiče odstaveného auta, který když do něj narazila řidička náklaďáku. Při dopravní nehodě utrpěl šestadvacetiletý muž zranění, se kterými byl převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. K události došlo v pondělí 5. února krátce před dvanáctou hodinou.

Foto: Policie ČR

„K nehodě mělo dojít tak, že si sedmačtyřicetiletá řidička nákladní soupravy jedoucí ve směru z Karlových Varů do Sokolova, za sjezdem do obce Loket, měla všimnout při pravém kraji komunikace odstaveného vozidla značky Volkswagen,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Následně chtěla přejet do levého jízdního pruhu, aby se vozidlu mohla vyhnout, přičemž se zřejmě lekla vozidla, které jí již předjíždělo. Poté přejela zpět do pravého jízdního pruhu, kde narazila do odstaveného osobního automobilu, u kterého šestadvacetiletý řidič na straně spolujezdce měnil poškozenou pneumatiku,“ sdělil.

Foto: Policie ČR

„Po dopravní nehodě policisté u řidičů provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla u obou s negativním výsledkem,“ doplnil mluvčí.

Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na přibližně 150 tisíc korun.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou nadále v šetření policistů.