O práci v regionu projevilo zájem přes dva tisíce lidí

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) má za sebou další úspěšný ročník Veletrhů pracovních příležitostí. Ty se jako tradičně konaly v Karlových Varech, Chebu a Sokolově. Tentokrát na celou sérii dorazilo přes 2200 lidí. Spokojená odcházela většina návštěvníků i zástupců firem.

Ilustrační foto Pixabay

Veletrhy každoročně na podzim pořádá KHK KK ve spolupráci s Úřadem práce ČR a Karlovarským krajem. „Tento týden se konal poslední veletrh v Sokolově, na který přišlo skoro 600 návštěvníků, přibližně 400 z toho byli studenti. Letošní návštěvnost zde nás mile překvapila, je totiž vyšší než v předchozích letech,“ uvedla Barbora Volfová, zástupkyně ředitelky KHK KK. „Celkově na všechny tři akce přišlo skoro 2 200 lidí, z toho bylo přibližně 1700 studentů,“ podotkla.

Oslovení návštěvníci oceňovali především pestrou nabídku profesí. S cennými kontakty zase odcházeli zástupci vystavujících společností. Letos se jich přihlásily skoro tři desítky.

„Jsme velmi spokojeni s touto akcí, která nám umožnila zviditelnit se a navázat nové kontakty s potenciálními kandidáty,“ řekl obchodní manažer společnosti Kropf Solutions Miroslav Nový. „Ceníme si práce a podpory hospodářské komory, která vytvořila prostor pro setkávání a spolupráci mezi zaměstnavateli a uchazeči o práci. Děkujeme i všem, kteří se zajímali o naši společnost a naše nabídky. Hledáme lidi, kteří mají zkušenosti a zájem o inovativní technologie a chtějí se podílet na zajímavých projektech pro naše klienty. Nabízíme jim atraktivní pracovní podmínky, možnost profesního růstu a spolupráci s kolegy, kteří jsou odborníky ve svém oboru,” doplnil.

Svůj účel veletrh splnil také z pohledu BWI Czech Republic. „Za naši společnost jsme s účastí na veletrhu práce velmi spokojeni,“ potvrdila Milena Kubiková, HR generalista BWI Czech Republic. „Získali jsme množství kontaktů na uchazeče o zaměstnání, a to jak pro hodinové, tak i pro office pozice. Obecně považujeme tento veletrh pro naši společnost za úspěšný. Podařil se nám rozšířit počet kvalitních kandidátů na různé pozice.“ Jak poznamenala, rádi se zúčastní i příště.

Stejně akci hodnotila i Radka Peterková, jednatelka Svatavských strojíren. „Určitě budeme mít i příští rok zájem se zúčastnit,“ sdělila. „Veletrh pracovních příležitostí pořádaný hospodářskou komorou je pro Svatavské strojírny důležitý v tom, že jsme získali nové kontakty na potenciální zaměstnance, ale i na partnery pro budoucí spolupráci,“ uzavřela s tím, že by účast na akci doporučila i ostatním firmám.

Veletrhy pracovních příležitostí, které pořádá KHK KK, jsou největší akcí svého druhu v kraji. „Lidé mají šanci projít si na jednom místě stovky nabídek pracovních pozic. Navíc zde mohou navázat cenné kontakty, které se jim mohou hodit i v budoucnu. Velkým pozitivem veletrhu je pak bohatý doprovodný program, během kterého naši specialisté zájemcům o práci radili, jak se připravit na úspěšné absolvování celého přijímacího řízení – od sepsání životopisu, výběru vhodného dress codu, po vystupování během pohovoru,“ vyzdvihla Lenka Mansfeldová, ředitelka Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje.

Akci podpořila města Cheb a Sokolov. Velké díky patří hlavnímu partnerovi akce, společnosti Mattoni 1873, která zajistila nápoje pro vystavující.