Z obchodu chtěl odnést třicet kusů čokolád. U svých známých sebral peněženku

Z obchodu chtěl pětadvacetiletý muž bez zaplacení odnést třicet kusů čokolád, v tom mu však zabránila ostraha prodejny. Na návštěvě u svých známých se mu dařilo lépe. Z bytu si odnesl peněženku s penězi, platebními kartami a doklady. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

Ilustrační foto

Policisté z obvodního oddělení Kraslice sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku místnímu pětadvacetiletému muži.

„Ten měl v polovině září letošního roku v odpoledních hodinách navštívit jeden z obchodů v Kraslicích,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Měl procházet mezi regály a přitom nakonec odcizit téměř desítku čokolád a bezmála dvacet čokoládových tyčinek. Sladkostí si ovšem neužil, protože poté, co prošel prostorem pokladen, tak byl zastaven a kontrolován ostrahou prodejny, která nezaplacené čokolády nalezla v batohu,“ sdělil.

O několik hodin později měl přijít na pozvání svých známých do jejich bytové jednotky v Kraslicích. „Během této návštěvy měl využít jejich nepozornosti a z kuchyně odcizit peněženku. V té měly být finanční prostředky, osobní doklady i platební karty,“ upřesnil mluvčí.

Tímto svým jednáním způsobil pětadvacetiletý muž škodu téměř 20 tisíc korun.