Během hlídkové činnosti o uplynulém víkendu řešili strážníci dvaadevadesát událostí

Z pohledu městských strážníků chebské městské policie nelze o uplynulém víkendu říci, že byl poklidný. Hned z počátku byli odhaleni zakladatelé černé skládky, kteří se chtěli zbavit stavební suti a podobného odpadu u silnice na Svatý Kříž. Výtečníci odpad uklidili a jejich jednání bylo oznámeno správnímu orgánu, který může uložit mnohem vyšší pokuty než strážníci na místě.

Foto: Městská policie Cheb

Jak uvedli strážníci chebské městské policie na svých stránkách, osm občanů sousedního Německa si z pole u místní části Háje zřídilo odpaliště pro zábavní pyrotechniku. Strážníci jejich konání na místě ihned náležitě „ocenili“. 

„Našim strážníkům se dále podařilo zajistit osobu v pátrání, která se vyhýbala nástupu do výkonu trestu. Osoba byla po ukončení veškerých úkonů předána příslušným orgánům,“ informoval ředitel Městské policie Cheb Pavel Janošťák.

Městská policie během víkendu samozřejmě dohlížela na pořádek a bezpečnost po celém Chebu. Řešila celkem 14 případů porušení obecně závazných vyhlášek a veřejného pořádku. Strážníci na tísňové lince přijali 47 oznámení a během hlídkové činnosti řešili 92 událostí.

„Městská policie Cheb děkuje všem občanům a návštěvníkům našeho města za ohleduplné a slušné chování,“ uvedl ředitel.