V kostele sv. Mikuláše a sv. Alžběty bude zahájena prodejní výstava fotografií

V chebském kostele sv. Mikuláše a sv. Alžběty bude zahájena prodejní výstava fotografií Marka Lučina. Akce se uskuteční v sobotu 7. října od 15 hodin. Přichystán bude také koncert Stanislavy Tothové.

Foto: Marek Lučin

Ti, kteří budou chtít provoz hospice podpořit i bez zakoupení fotografie, mohou využít trvalou sbírku na platformě Donio: https://www.donio.cz/ZijemeUmiranim

„Pokud budete mít cestu kolem chrámu v období od 7. do 31. října, zajděte se podívat,“ uvedl autor vystavovaných fotografií Marek Lučin. „Ne kvůli mně, ale kvůli Hospici Sv. Jiří, kterému je výstava části fotografií věnována. Na některých z nich totiž uvidíte lidi, kteří jsou s chodem hospice neodmyslitelně spjati a kteří zasvětili svůj profesní život službě bližnímu. Na jiných uvidíte momenty z některých hospicových akcí, kterých během roku pořádáme nespočet. Zbývající fotografie zachycují obrazy všedních dnů z nevšedních procházek krajinou, které si nekladou za cíl být uměním. Nikdy neexistoval žádný prvotní záměr fotografie vystavovat. Když ale přišla nabídka a možnost fotografie představit, rozhodl jsem se vystoupit ze své komfortní zóny a společně s chebským hospicem výstavu realizovat. Hospic Sv. Jiří si totiž vaši pozornost zaslouží. Podá vám pomocnou ruku v těch nejtěžších chvílích, které do našich životů pravidelně vstupují. Ve chvílích, kdy chcete DOMA dochovat někoho blízkého, někoho, koho milujete a na kom vám záleží. Častokrát jsou to lidé, kteří vám darovali ŽIVOT. Z mého pohledu je to samozřejmost a nezadatelné právo každého člověka, zemřít DOMA, v okruhu svých blízkých“ doplnil.

Hospicová zařízení ale potřebují pozornost a podporu každého z nás, protože není samozřejmostí, že by byl provoz hospiců pokryt z veřejných zdrojů. Je třeba vícezdrojového financování, které zahrnuje oslovování drobných dárců, sponzorské příspěvky firem, nadační granty a pořádání benefičních akcí.

Pokud budete chtít Hospic Sv. Jiří v Chebu podpořit, stačí si vybrat některou z vystavených fotografií, které budou k zakoupení za libovolnou částku.

Poté stačí napsat na email fundraising@hospiccheb.cz, my Vám poskytneme údaje k provedení platby a domluvíme se na předání nebo zaslání fotografie, které proběhne hned po skončení výstavy.