V muzeu zahájí výstavu černobílých fotografií Petra Machana

Městské muzeum a galerie Mariánské Lázně všechny srdečně zve na slavnostní zahájení výstavy „Křížkový únor 22“. Tentokrát bude svá díla prezentovat fotograf Petr Machan. Jedná se o černobílé fotografie, které vznikly během autorova lázeňského pobytu v Mariánských Lázních v únoru roku 2022. Snímky zachycují pomalu končící zimu, kdy se několik málo lázeňských hostů snaží vyhřát na prvním jarním sluníčku a všude okolo tečou potůčky z roztávajícího sněhu. Stále platí některá proticovidová opatření a respirátor je běžným módním doplňkem. Navíc začíná společností rezonovat téma války na Ukrajině. U fotografií není tedy jen na co koukat, ale i nad čím přemýšlet.

Foto: Archiv organizátorů

Petr Machan: „Je ráno 21. února 2022. Chladné slunečné pondělní dopoledne, jen sem tam drobný chundelatý mrak. Nastupuji na měsíční pobyt v Mariánských Lázních. Není to můj první léčebný pobyt, nicméně díky událostem z tohoto období na něj jen tak nezapomenu.“  

Petr Machan je fotograf na volné noze, věnuje se dokumentární a street fotografii, občas fotí i v ateliéru. Je členem skupiny fotografů VERUM PHOTO. Experimentuje také s tvořením vlastních konstrukcí objektivů.

Na Vaši návštěvu, v úterý 3. října v 18 hodin, se těší pracovníci Městského muzea a galerie Mariánské Lázně. Výstavu bude možné navštívit do neděle 5. listopadu 2023.

Zdroj: Městské muzeum a galerie Mariánské Lázně