Dvojice obrala ženu o 600 tisíc

Za dobrotu na žebrotu, to přesně sedí na dvaapadesátiletou ženu, která  půjčila peníze dvojici podvodníků. Když už jim půjčovat nechtěla, protože nic nevraceli, začal dvaapadesátiletý muž s dvaasedmdesátiletou ženou vyhrožovat fyzickým napadením. Svým jednáním měla dvojice obviněných dvaapadesátileté ženě způsobit škodu přibližně 600 tisíc korun.

Ilustrační foto

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaapadesátiletého muže a dvaasedmdesátileté ženy z Tachovska, které obvinili ze spáchání přečinu vydírání.

Podle policejního mluvčí Jakub Kopřiva obviněná žena se měla začátkem ledna letošního roku seznámit před obchodním domem v Mariánských Lázních s dvaapadesátiletou ženou. „Tu měla okamžitě požádat o finanční hotovost, kterou jí dvaapadesátiletá žena poskytla. Následující den se měly obě ženy znovu potkat. V tomto případě měla dvaapadesátiletá žena půjčit obviněné ženě požadované finanční prostředky,“ uvedl.

V dalších dnech a měsících, konkrétně od ledna do září, měla dvojice dvaapadesátiletou ženu opakovaně kontaktovat s žádostí o půjčení finančních prostředků. „Žena dvojici peníze ve většině případů opravdu půjčila, ovšem nedocházelo k vrácení finančních prostředků a proto se žena rozhodla další peníze dvojici již nepůjčovat. Poté měla dvojice začít ženě vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že jim nepůjčí další peníze. Kromě toho měla dvojice vyhrožovat fyzickým napadením ostatních členů rodiny,“ upřesnil Jakub Kopřiva s tím, že stupňující se agresivní chování obviněné dvojice v ženě vyvolalo obavu o zdraví své i svých blízkých a proto se rozhodla celou věc oznámit na policii. Policisté se případem usilovně zabývali a začátkem září letošního roku dvojici zadrželi v Mariánských Lázních, konkrétně na domluveném místě, kde jim měla dvaapadesátiletá žena předat další finanční prostředky.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. Trestní stíhání dvaasedmdesátileté ženy probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na čtyři roky.