V neděli se bude ve skanzenu Neusath konat první otevřené setkání hráčů na harmoniku

V neděli 27. srpna se bude ve skanzenu v Neusath konat první otevřené setkání hráčů na harmoniku. Pořadatelem je hornofalcký spolek přátel lidové hudby a Skanzen Horní Falce. Akce začne v 11 hodin a workshopy se budou konat od 13 do14 hodin. Zhruba od 14 až do 16,30 se bude na různých místech a na nádvořích selských dvorů vyhrávat.

Foto: Archiv pořadatelů

„Příjemnou procházku skanzenem si můžete tentokrát zpestřit poslechem hudby a případně také tancem. Kromě toho připravil pořadatel workshopy a přednášky o těchto hudebních nástrojích (pouze v němčině). Doposud se přihlásilo již 40 harmonikářů,“ uvedla zájemce Petra Zeitler  za skanzenu v Neusath. Pokud by někdo z České republiky měl zájem zapojit se, bude srdečně vítán. Návštěvníci s harmonikou mají dokonce vstup zdarma!

„Skanzen je ideálním výletním cílem pro rodiče nebo prarodiče s dětmi. Na pastvinách budou k vidění domácí zvířata a pro děti bude připravena výtvarná dílnička. Přítomní si zde budou moci vyrobit podle jednoduchého návodu netopýra Mopsmana a vzít si tento suvenýr domů,“ doplnila Petra Zeitler.

Platí se pouze muzejní vstupenka. Parkování zajištěno