Místo pod chebským hradem krášlí Hurvínkova lavička

Místo pod chebským hradem krášlí Hurvínkova lavička, jako připomínka na Gustava Noska, českého loutkáře a řezbáře, který v letech 1960 až 1974 žil v Chebu. Oblíbenou pohádkovou postavičku najdou nejen ti nejmenší nedaleko Písečné brány u vstupu do Krajinky. Dílo vzniklo v rámci projektu chebského participativního rozpočtu Mega nápady podle návrhu pana Igora Kukučky z Chebu. Realizace se ujal sochař Miroslav Žáčok.

Po bustě a pojmenování jedné z chebských ulic po řezbáři, vzniklo další místo, které Gustava Noska, tvůrce Hurvínka, připomíná. Instalace lavičky a pohádkové postavičky bylo nainstalováno ve čtvrtek 11. srpna.

“ Město Cheb přidalo do svých pamětihodností nová umělecká díla a v ulicích starého Chebu u Špalíčku přibyla například i Lavička Václava Havla,“ uvedl autor nápadu Hurvínkovy lavičky Igor Kukučka. „Touto cestou bych rád navázal na skvělý nápad a navrhuji zrealizovat Hurvínkovu lavičku pod Chebským hradem. Rád bych tímto počinem upozornil a pozdvihl význam pana Gustava Noska, umělce, loutkoherce, spolupracovníka Josefa Skupy a talentovaného řezbáře, známého široké veřejnosti jako duchovního otce a tvůrce oblíbené postavičky Hurvínka, kterou dnes znají lidé doslova po celém světě,“ sdělil.