Při dopravní akci zkontrolovali policisté 450 aut. Nečastějším přestupkem bylo nedodržení rychlosti

Při dopravně bezpečnostní akci zkontrolovali v minulých dnech 450 aut. Nejčastějším přestupkem bylo překročení stanovené rychlosti. Policejní hlídky se zaměřily také na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prostor.

Foto: Policie ČR

Na konci minulého týdne proběhla na silnicích v Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena především na dodržování nejvyšší povolené rychlosti motorových vozidel.

„Policisté v rámci akcí kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Foto: Policie ČR

„Do akce bylo zapojeno téměř 50 policistů z pořádkové a dopravní policie, kteří zkontrolovali 450 vozidel, přičemž zjistili na osm desítek přestupků. Policisté během dopravně bezpečnostní akce zjistili 45 řidičů, kteří při jízdě překročili stanovenou rychlost. Druhým nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel, a to celkem v 17 případech,“ doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR