Karlovarský kraj finančně podpoří konání mistrovství České republiky v požárním sportu

V druhé polovině měsíce srpna se v Sokolově uskuteční Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu 2023, které pořádá Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska. Karlovarský kraj organizátorům přispěje částkou ve výši 200 tisíc korun.    

Ilustrační foto

„Jedná se o jedinečné a nejvýznamnější klání hasičů v historii našeho regionu, protože mistrovská soutěž pořádaná společně profesionálními i dobrovolnými hasiči je pro Karlovarský kraj premiérou. Do soutěže se zapojí až šest stovek sportovců z řad profesionálních i dobrovolných hasičů. Finance, které jsme se rozhodli organizátorům poskytnout, pomohou s uhrazením části nákladů spojených s pořádáním této akce,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.            

Finanční prostředky budou využity na zabezpečení stravování, pitného režimu a ubytování rozhodčích, technické čety a organizačních pracovníků. Dále také na materiální zabezpečení a pořízení technických prostředků pro plnění jednotlivých disciplín požárního sportu, úhradu služeb, ocenění sportovců a další.   

Dobrovolné hasiče bude zastupovat celkem 17 družstev mužů a 17 družstev žen. Z řad hasičského záchranného sboru (HZS) se na start postaví 14 družstev, která budou zastupovat jednotlivé kraje a jedno soutěžní družstvo HZS podniku. Účast přislíbila i družstva mužů ze Slovenska, Polska a Ukrajiny.          

O poskytnutí finanční podpory musí rozhodnout ještě krajské zastupitelstvo.