Opatřili si falešné peníze. Teď dvěma mužům hrozí až osmileté vězení

Až na osm let by mohli jít do vězení dva muži ze Sokolovska. Opatřili si falešné bankovky, se kterými jeden z nich zaplatil nákup. Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 26 a 34 let, které obvinili ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz.

Ilustrační foto

„Mladší muž si měl opatřit několik padělaných bankovek v nominální hodnotě dva tisíce korun, které v měsíci červnu letošního roku na Sokolovsku předal druhému muži, po které měl požadovat, aby s uvedenými bankovkami uhradil menší nákup za účelem rozměnění falešné bankovky,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek.

V prvním případě měl ve druhé polovině června čtyřiatřicetiletý muž navštívit jednu z heren v Sokolově, kde po obsluze požadoval rozměnění. „Obsluha muži vyhověla a bankovky rozměnila. O několik hodin později se do stejné herny vydal znovu, a to opět za účelem rozměnění falešné bankovky. To už muži ale nevyšlo, jelikož obsluha zjistila, že i předešlá předložená bankovka byla falešná,“ uvedl mluvčí.

Muž tak tedy pokračoval do obchodu s potravinami, kde si chtěl zakoupit lahve s pitím a cigarety. „Platit chtěl opět bankovkou v nominální hodnotě 2 tisíce korun, přičemž při placení zaměstnankyně prodejny zjistila, že se jedná o padělek. Muž tak z místa utekl,“ sdělil Jan Bílek.

Kriminalisté se začali případem okamžitě zabývat a oba dva muže o několik dní později zadrželi.