Na prvním koncertu Hrnčířského swingu vystoupí Eva Emingerová

Také v letošním roce ožije hrnčírna v Novém Drahově špičkovou hudbou. Na 29. ročníku Hrnčířského swingu  zazní v pátek 14. července od 19 hodin první ze čtyř koncertů, kde se publiku představí  Eva Emingerová Quintet. V pátek 21. července zazní dixieland v podání J. J. Jazzmen & Barbory Vágnerové, kterou následující pátek 28. července vystřídá Pilsner Jazz Band & Paula Jackman’s Jazz Masters (GB). Poslední koncert 4. srpna bude patřit orchestru Swing Melody Praha. Vstupné je 150 korun.

Foto z minulých ročníků akce

Program:

Pátek 14. července  – 19 hodin  – Eva Emingerová Quintet.

Zpěvačka s perfektním jazzovým feelingem a vždy dobrou náladou. Klasické jazzové standardy střídá se současným swingovým repertoárem, kde u řady skladeb je autorkou hudby ona sama. Do Drahova nepřijede poprvé, ale prvně s vlastní kapelou!

Hrnčířský swing v roce 2018 – autor: Milan Daněk

Pátek 21. července – 19 hodin- J. J. Jazzmen & Barbora Vágnerová

Dixielandová kapela, která již třicet let s úspěchem vystupuje na festivalech po celé Evropě. Hráli i na New Orleans Jazz & Heritage Festival v rodném městě jazzu!

Hrnčířský swing v roce 2017 – autor: Milan Daněk

Pátek 28. července  – 19 hodin – Pilsner Jazz Band & Paula Jackman’s Jazz Masters (GB)

Také oni již se swingem projeli řadu zemí a hráli i za mořem – v New Yorku a Washing- tonu. Kapely, které potkávají na svých vystoupeních v cizině, zvou do Čech. Letos s nimi do Nového Drahova přijedou Paula Jackman’s Jazz Masters z Velké Británie!

Hrnčířský swing I. E. Werner, autor: Milan Daněk

Pátek 4. srpna 2023 – 19 hodin – Swing Melody Praha

Orchestr, který se zaměřuje na nejslavnější éru jazzu – swing 30. a 40. let. Nesmrtelné hity Duka Ellingtona, Bennyho Goodmana, Counta Basieho a dalších, tak i nezapomenutelné české písně R. A. Dvorského, Oldřicha Nového nebo orchestru Karla Vlacha.