Při dopravní akci zjistili policisté bezmála 270 přestupků

O uplynulém víkendu proběhla na území Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na dodržování nejvyšší povolené rychlosti motorových vozidel. Povolenou rychlost překročilo 136 řidičů, dva řidiči sedli za volant pod vlivem drog.

Foto: Policie ČR

Podle policejního mluvčí Jana Bílka bylo do akce bylo zapojeno téměř 90 policistů z pořádkové a dopravní policie, kteří během akce zkontrolovali téměř 760 vozidel, přičemž zjistili 268 přestupků, z nichž 15 oznámili příslušnému správnímu orgánu a ostatní vyřídili uložením pokuty příkazem na místě.

„Policisté během dopravně bezpečnostních akcí zjistili 136 řidičů, kteří při jízdě překročili stanovenou rychlost. Druhým nejčastěji zjištěným přestupkem byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel, a to celkem v 36 případech. Dva řidiči řídili svá vozidla pod vlivem omamných a psychotropních látek,“ informoval mluvčí.

Policisté v rámci akcí kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. „Dále se policejní hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prostor,“ doplnil Jan Bílek.