Ty nejlepší filmy ze „Střechy světa“ zhlédnou diváci v Mariánských Lázních

Úspěšný filmový festival Expediční kamera se v červnu vrací do mariánskolázeňského muzea. Potěší všechny fanoušky cestování, zážitků a adrenalinu.  „The best of Expediční kamera“ začíná v pátek 16. června v 17.30 hodin v kinosále muzea. Vstupné na festival je dobrovolné.

Foto: Archiv organizátorů

Návštěvníci předešlé Expediční kamery zvolili svým hlasováním filmové téma Himaláje a Tibet, a tak v pěti promítaných snímcích bude moci každý objevit krásu nejvýše položených míst naší planety a užít si výhled ze „Střechy světa“.

 Ve filmu „The Pamir Game“ zastaví expedici dvou českých dobrodruhů velká lavina. Ukončí bez vybavení svůj výstup nebo si vymyslí jiný cíl své cesty? Mladá „Tamara“ ve stejnojmenném filmu přijímá největší výzvu své horolezecké kariéry – výstup na K2, nejnebezpečnější z osmitisícových vrcholů. Snímek „High tension“ je o dvou evropských dobrodruzích, kteří se dostanou do ostrého konfliktu se skupinou šerpů. „Návrat do Zanskaru“ donutí každého zamyslet se nad způsobem života, když divákům ukáže malou osadu uprostřed hor, kde se střetává poklidný život místních s příchodem civilizace a stavbou silnice. „Brahmaputru“ jednu z největších světových řek se pokusí sjet parta českých vodáků. Avšak poté, co se rozhodnou nebezpečný sjezd přerušit, se dozví, že nevědomky porušili zákon a jsou pronásledováni indickou armádou. Budou riskovat konfrontaci s armádou nebo se vrátí zpět do kaňonu a sjedou nevyzpytatelnou řeku?

Tibet a Himaláje  

Blok 1

17:30 – 17:35 Zahájení

17:35 – 17:50 The Pamir Game

17:50 – 18:05 Tamara

18:05 – 18:35 High tension

18:35 – 19:00 Přestávka

Blok 2

19:00 – 19:20 Návrat do Zanskaru

19:20 – 19:50 Brahmaputra

20:00 Plánované ukončení

K programu je možné připojit se v jakékoliv jeho části.

Další informace o promítaných filmech naleznete na: https://expedicnikamera.cz/best-of/

MMML