Kam v pátek do přírody? Vydejte se k Františkovým Lázním prozkoumat vodní bezobratlou faunu

Kam v pátek do přírody? Vydejte se k Františkovým Lázním prozkoumat bezobratlou faunu rybníků, tůněk i mokřin v lužním lese. Exkurze se uskuteční v pátek 21. dubna od 15.30 hodin. Sraz zájemců bude na parkovišti u kempu Jadran. Průvodci budou Libor Dvořák a Kateřina Dvořáková (oba ZO ČSOP Kladská).

Ilustrační foto Pixabay

Náplní exkurze bude prozkoumání bezobratlé fauny rybníků, tůněk i mokřin v lužním lese. Pokud bude štěstí přát, účastníci uvidí chrostíky s jejich schránkami, bruslařky i vodoměrky, klešťanky, znakoplavky, bodule, vodní brouky, měkkýše či nymfy vážek.

Děti i dospělí si budou moci sami vyzkoušet lov síťkou planktonkou a určování vodních bezobratlých podle obrázkového klíče, který bude k dispozici i na prodej. Bude zajištěn doprovodný program pro děti formou tematických her pro školáky i předškoláky. Nebojte se s dětmi přijít, určitě se nudit nebudou!

Místo: Sraz v 15:30 na parkovišti u kempu Jadran (50°6’58″N, 12°19’50″E).

Doprava tam: vlak Cheb (14:43) – Františkovy Lázně (14:50). Na místo srazu lze dojít po červené a následně po zelené turistické značce (pěšky cca 2,5 km).

Doprava zpět: vlak Františkovy Lázně (17:47, 18:12) – Cheb (17:55, 18:19) a velké množství autobusů.

Trasa: Kolem rybníků a mokřin mezi rybníkem Amerika a městem Františkovy Lázně. Délka cca 2 km.

Kontakt: L. Dvořák, tel.: 608 172 434

Poznámka: Holinky do vody výhodou