Řidič nahlásil ztrátu náklaďáku. Policisté auto našli nedaleko, šofér v zákazu řízení nadýchal 1,7 promile

K zajímavému případu vyjížděli policisté z Plzeňského kraje. V minulém týdnu přijali policisté na lince 158 oznámení o odcizení nákladního vozidla, ke kterému mělo dojít na parkovišti na hraničním přechodu Rozvadov, a to ve směru jízdy do České republiky. Policisté po příjezdu nákladní automobil našli zaparkovaný na opačné straně dálnice a zjistili, že řidič má zákaz řízení a nadýchal 1,7 promile.

Foto: Policie ČR

„Po příjezdu dálničních policistů jim sedmačtyřicetiletý oznamovatel uvedl, že již hodinu a půl hledá svůj nákladní automobil s přívěsem, který zde zaparkoval. Jelikož ho nemůže najít, došel k závěru, že mu ho musel někdo odcizit,“ informovala policejní mluvčí Eva Červenková. „Policisté po chvíli nalezli nákladní automobil zaparkovaný na parkovišti, ale na opačné straně dálnice ve směru na Německo. Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 1,7 promile a policisté zjistili, že muž má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel,“ doplnila.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.