V dětském domově ve Wunsiedelu v Horních Frankách byla nalezena mrtvá dívka

V dětském domově ve Wunsiedelu v Horních Frankách byla nalezena mrtvá desetiletá dívka. Pitva ukázala, že smrt byla způsobena vnějšími vlivy.Podle státního zastupitelství zatím neexistuje žádný podezřelý.

Ilustrační foto

V zařízení pro péči o děti a mládež ve Wunsiedelu v Horních Frankách byla nalezena mrtvá desetiletá dívka. Mluvčí státního zastupitelství v Hofu Matthias Goers v rozhovoru pro BR vysvětlil, že v současné době není žádný podezřelý a nikdo není v tomto případě ve vazbě. Podle Deutsche Presse-Agentur a jejich informací z bezpečnostních kruhů jsou v centru pozornosti vyšetřovatelů dva chlapci ve věku jedenácti a šestnácti let. O tom již dříve informoval deník Bild.

„Dívka žila v zařízení pro děti a mládež St. Josef ve Wunsiedlu, a v úterý ráno ji zaměstnanci našli již v 8.45 hodin v jednom z pokojů bez života,“ uvedla policejní mluvčí. Lékař na pohotovosti mohl pouze konstatovat smrt dítěte. Specializované zařízení sv. Josefa je pro mladé lidi a jejich rodiny, kteří potřebují pomoc s výchovou. V současné době je v domově ubytováno 89 dětí a mladých lidí z celého Německa.

Místo nálezu těla bylo podle mluvčí státního zastupitelství zároveň místem činu. Vyšetřovatelé zatím nepodávají žádné informace o původu dítěte.

Kolik dětí a mladistvých v domově, který má celkem 89 míst, v současné době žije, nechtěl Matthias Goers sdělit. O děti je postaráno. Okolí domova pro mládež uprostřed malého hornofranckého městečka bylo obehnáno četnými policejními kordony. Wunsiedel je město ve Fichtelgebirge. Podle posledních průzkumů má hornofrancké městečko asi 9 000 obyvatel.

Posmrtné zkoumání ukazuje na vnější vliv

Podle mluvčího státního zastupitelství Matthiase Goerse posmrtné vyšetření dívky ukázalo, že byla usmrcena z vnějších příčin. Za účelem objasnění přesné příčiny smrti nařídilo státní zastupitelství v Hofu soudní lékařskou pitvu.

Z taktických důvodů nelze uvést žádné další podrobnosti, například možný motiv činu nebo jeho pozadí, ale pouze tolik: „Vyšetřování probíhá ve všech směrech. Kriminální oddělení vytvořilo speciální komisi „Park“. Specialisté hofské kriminálky provedli rozsáhlá opatření k zajištění důkazů. Ve středu budou zajištěny a analyzovány další stopy v dětském domově a jeho okolí. Kromě toho pokračují  rozsáhlé výslechy svědků,“ informace uvedli ve středu na místě mluvčí státního zastupitelství v Hofu a policejního ředitelství v Horních Frankách. Instituce se k tomu nevyjadřuje

„Katholische Jugendfürsorge der Diözese Regensburg“ (KJF) jako zřizovatel zařízení nechce na dotaz BR24 případ oficiálně komentovat a odkazuje na státní zastupitelství a policii.

Přesný počet dětí v domově ve Wunsiedelu mluvčí nezná. Jisté však je, že vzhledem k prázdninám tam momentálně není „větší skupina“ dětí a mladistvých, někteří jsou na dovolené, mimo jiné na lyžích.

Zdroj: BR24