Na Pomezí začal sváteční čas pověstí o Velikonočním beránku

Na květnou neděli připravili pomezští nejen pro ty nejmenší divadelní hru Velikonoční beránek. Představení podle jedné z chebských pověstí přijeli zahrát žáci z chebské ZUŠ pod vedením Jarmily Markové.

Více fotografií z akce zde

V neděli 2. dubna odpoledne se sešli nejen ti nejmenší na Obecním úřadě v Pomezí nad Ohří. Připraveno bylo divadelní představení v podání žáků z literárně dramatického oboru chebské „lidušky“. „Návštěvníci zhlédli  velikonoční pověst, kterou napsala Mira Mladějovská a já jsem ji upravila do divadelního tvaru,“ uvedla Jarmila Marková.

Více fotografií z akce zde

„Rádi bychom pozvali nejen obyvatele Pomezí nad Ohří na Velikonoční stezku , která přiblíží nejen dětem příběh Velikonoc a zvyků, které jsou spojené právě s tímto obdobím,“ sdělila Iveta Levová. „Účastníci projdou přibližně šest kilometrů dlouhou trasu, na které bude několik zastavení se zajímavostmi, které se týkají zvyků a tradic týkají se nadcházejících svátků. Start bude stejně jako v loňském roce v obci u kostela. Stezka bude zpřístupněna od čtvrtka 6. dubna.

Více fotografií z akce zde