Vypravte se na místo, kde vás čeká magický výhled. Vítejte na zřícenině hradu Waldeck 

Na hradním vrchu Waldeck, ve stejnojmenné obci v Bavorsku, se nacházejí pozůstatky hradu, který patří k nejstarším v Horní Falci. První zmínka o něm pochází z roku 1124. V 15. století byl rozšířen na pevnost a až do roku 1698 byl sídlem waldecko-kemnathského magistrátu. Během války o španělské dědictví byl hrad v roce 1703 dobyt a zničen, ale později byl znovu částečně obnoven. V roce 1794 zničil hrad i vesnici ničivý požár.

Obec Waldeck znovu vyrostla kolem poutního kostela svatého Jana Nepomuckého, který byl postaven severně od hradního vrchu již v roce 1731. Výstup na zříceninu se vyplatí i proto, abyste se pokochali se nádherným výhledem do krajiny. Samotná zřícenina hradu byla v posledních 30 letech s vykopána a restaurována spolkem Heimat- und Kulturverein Waldeck. O pohnuté historii Waldecku vyprávějí informační tabule a mobilní aplikace.

V kapli svatého Ägidia pod širým nebem se pravidelně konají bohoslužby. Již téměř deset let se také v areálu zříceniny každoročně konají divadelní představení na scéně pod širým nebem s kapacitou 300 míst. Představení divadelního spolku Landestheater Oberpfalz jsou nyní součástí pravidelného kulturního programu.

VID