Policisté zkontrolovali téměř 720 vozidel. Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav aut

Na území Karlovarského kraje proběhla v týdnu dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči motorových vozidel. Policisté zkontrolovali téměř 720 vozidel. Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel.  Dva řidiči sedli za volant pod vlivem alkoholu.

Foto: Policie ČR

„Policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Dále se policejní hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prostor,“ sdělil.

Foto: Policie ČR

Podle mluvčího bylo do akce zapojeno na pět desítek policistů z pořádkové a dopravní policie, kteří během akcí zkontrolovali téměř 720 vozidel, přičemž zjistili téměř 112 přestupků, z nichž 4 oznámili příslušnému správnímu orgánu a ostatní vyřídili uložením pokuty příkazem na místě.

Foto: Policie ČR

„Nejčastějším přestupkem, celkem v 36 případech, byl nevyhovující technický stav vozidel. Druhým nejčastěji zjištěným přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to celkem v 24 případech,“ doplnil mluvčí s tím, že dva řidiči řídili svá vozidla pod vlivem návykových látek či alkoholu.