Od začátku roku zajistili celníci 200 litrů alkoholu bez dokladů

Karlovarští celníci zajistili od začátku letošního roku ve svém regionu více než 200 litrů alkoholu bez dokladů. Provedli 20 kontrol, z nichž bylo 12 pozitivních. Případy budou předány na daňové oddělení k doměření spotřební daně a dalšímu šetření na právní oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Foto: Celní správa Karlovarský kraj

„V průběhu ledna a února prováděli celníci v karlovarském regionu mimo jiné kontroly zaměřené na ochranu vnitřního trhu a spotřebitele,“ informovala tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. „Zaměřili se nejen na restaurace a hospody, ale také na tzv. „večerky“ a další prodejny. V provozovnách se celníci zajímali nejen o správné značení alkoholu kontrolními páskami, ale také o to, zda prodejci mají k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění,“ uvedla.

Foto: Celní správa Karlovarský kraj

Podle mluvčí příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj zajistili v provozovnách téměř 350 lahví (více než 210 litrů) alkoholu bez dokladů. Kontrolované osoby nepředložily k části lihovin doklady prokazující jejich zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních. „V jedné z prodejen celníci dokonce odhalili několik lahví bez kontrolních pásek, čímž prodejce porušil zákon o povinném značení lihu,“ upřesnila Lenka Havelková.

Foto: Celní správa Karlovarský kraj