Vnikli do rodinného domu. Majitele napadli pěstí

Nepříjemné překvapení čekalo na jednatřicetiletého majitele rodinného domu na Chebsku. Přistihl dva muže, kteří se dostali do jeho domu, který prohledávali. Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 12 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na dva roky.

Ilustrační foto

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání mužů ve věku 38 a 44 let, které obvinili ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Staršího muže dále obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

„Obviněná dvojice mužů měla v sobotu 4. března letošního roku kolem šesté hodiny ranní vniknout do jednoho z rodinných domů na Chebsku,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Dům měli následně prohledat. Mladší muž měl odcizit pár bot a starší muž měl odcizit ze stolu v jedné z místností mobilní telefon a tablet, přičemž byl přistižen jednatřicetiletým mužem. Ten se ho zeptal, co to drží v ruce. Poté ho měl obviněný čtyřiačtyřicetiletý muž fyzicky napadnout pěstí do oblasti hlavy. Při následném pokusu o útěk měl ale upadnout na schodech, čehož jednatřicetiletý muž využil a muže tak zadržel a vyčkal do příjezdu policejní hlídky. Osmatřicetiletému obviněnému muži se podařilo z domu odejít,“ doplnil.