V budově bývalé pošty panuje stavební ruch. Vzniknou zde nájemní byty i prostory pro komerční využití

V budově bývalé chebské pošty na náměstí Krále Jiřího panuje čilý stavební ruch. V objektu vznikají nové nájemní byty, které buduje investiční skupina z Olomouce. Vzniknout by mělo celkem 42 jednotek nejenom k rezidentnímu bydlení, ale i ke komerčnímu využití jako například ordinace, kancelářské prostory nebo třeba zázemí pro zájmové spolky. Chybět nebudou ani parkovací místa, která jsou umístěna ve dvoře.

Vizualizace – archiv společnosti

V roce 2021 byly v objektu započaty průzkumné a sanační práce pro plánované zahájení rekonstrukce, která by měla být hotova v průběhu roku 2023.

Aktuálně se pracuje na rozdělování prostor na bytové jednotky o velikosti 2+1, 3+1 a 1+. Plán dokončení a obsazení tohoto objektu je plánovaný od července do října letošního roku, informoval za společnost Aleš Žvátora.

Vizualizace – archiv společnosti

Ze sklepních prostor vzniknou polyfunkční prostory vhodné například pro kanceláře, fitness nebo by zde  zázemí pro zájmové spolky. V prvním, druhém a třetím patře budou klasické bytové prostory, ale máme zájemce o využití místa pro zdravotnické zařízení nebo notářské a advokátní kanceláře. na bytové jednotky najde i zajímavý prostor podkroví, uvedl s tím, že rekonstruovaná budova bývalé pošty bude mít dva vchody. Jeden bude ze strany Židovské ulice, kde bude i vjezd do dvora s dvanácti vyhrazenými místy pro parkování rezidentů. Druhý vstup do domu bude z náměstí krále Jiřího z Poděbrad, kterému bude vévodit centrální skleněná šachta s výtahem, který bude jezdit ze sklepních částí do podkroví. Výtah bude také z opačné strany objektu, ten však pojede z přízemí do podkrovní , doplnil Aleš Žvátora.

Vizualizace – archiv společnosti

v Chebu na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad zakoupila investiční skupina v průběhu roku 2021. V rámci nákupu nemovitosti jsme od původního vlastníka obdrželi schválenou projektovou dokumentaci a platné stavební povolení, více či méně jsme převzali záměr původního vlastníka vybudovat v uvedeném objektu rezidenční nájemní bydlení, sdělil.

Vizualizace – archiv společnosti

Společnost při rekonstrukci objektu plánuje zachovat maximum historických prvků.

Zároveň s převzetím nemovitosti společnost převzala závazek zachovat optický uzel pro připojení internetu na náměstí, a přilehlých ulic, který se nachází ve sklepních prostorech objektu.