Sedl za volant bez papírů, ale s 3,67 promile. Auto nezvládl a naboural

Sedl za volant bez papírů, ale s 3,67 promile. Auto nezvládl a naboural do zaparkovaného vozidla. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté z karlovarského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky dvaatřicetiletému muži z Karlovarska.

„V neděli 22. ledna letošního roku krátce před půl desátou hodinou večerní došlo ve Žluticích k dopravní nehodě dvou osobních vozidel,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek. „K té mělo dojít tak, že dvaatřicetiletý řidič osobního vozidla značky Volkswagen měl jet ve směru z ulice Velké náměstí do ulice 5. května. Přitom se zřejmě plně nevěnoval řízení a narazil do zadní části zaparkovaného vozidla značky Ford. Policisté z obvodního oddělení Žlutice na místě provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,67 promile,“ uvedl s tím, že následnou lustrací zjistili, že podezřelý muž nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu. Další jízda mu byla zakázána.

Předběžná škoda byla odhadnuta na přibližně 120 tisíc korun.