Na mariánskolázeňské kolonádě to bude žít. Chystá se jarmark tradičních řemesel a pochutin

Na mariánskolázeňské kolonádě to bude žít. Chystá se jarmark i hudební vystoupení i karneval. V pátek 24. února se mohou návštěvníci akce těšit na ukázku výroby dřevěné sochy. V sobotu 25. února bude přichystán na pestrý program, ve kterém nebude chybět například hudba, žongléři i ohňová show. V neděli 26. února se přítomným představí folklórní soubor Marjánek a flašinetářka.

Foto: Archiv Brémští cirkusanti

„Lidé se mohou těšit na různé varianty lokšů od sladkých chutí až po slané. K dostání budou také různé druhy sýrů a uzenin. Chybět nebude ani sladké v podání tureckého medu, cukrové vaty až po klasická perníková srdce. Pro zahřátí bude teplá medovina a svařené víno,“ uvedl organizátor akce Tomáš Richter s tím, že z důvodu předchozí víkendové akce se program zaměřil na zcela jiné pojetí tradic. „Klasický karneval zde nahrazuje originální odpoledne plné žonglérského vystoupení. Hlavním mottem této akce bude ukázat něco úplně nového, co kolonáda ještě nezažila. Večerní ohnivá show bude krásným zlatým hřebem sobotního odpoledne. Apeluji na diváky, aby přišli v dostatečném předstihu, neboť jedinečnost okamžiku se nedá následně vystihnout slovy,“ doplnil Tomáš Richter.

Na páteční ukázce řezbářství motorovou pilou se budou moci zájemci s řezbářem domluvit na možném zakoupení originálních doplňků například do zahrady. Na místě také bude možnost zakoupení několika výrobků.

Program:

Pátek 24. února

13.30 – Ukázka výroby sochy ze dřeva motorovou pilou – v prostoru Arniky

Sobota 25. února

14:00 – 14:40 Dell Arte – postavy s obříma rukama na chůdách

15:00 – 15:30 Brémští cirkusanti – loutková pohádka

15:45 – 16:25 Škola žonglování – workshop pro rodiny s dětmi

17:00 – 17:30 Žonglérská omeleta – kejklířské vystoupení

18:30 – 18:45 Ohnivá show – závěr vystoupení

Neděle 26. února

11:00 – Vystoupení flašinetářky

14:00 – 14:45 Pásmo vystoupení folklorní skupiny Marjánek – taneční a hudební vystoupení

15:00 Flašinetářka – písničky od Šlapeta