Policisté se zaměřili na ašské provozovny, především na alkohol u mladistvých

Policisté se zaměřili na ašské provozovny. Akce, která byla zaměřena dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým v místních restauracích, barech a kasinech, se uskutečnila ve dnech 18. až 19. února.

Foto: Policie ČR

V jedenáct hodin večer vyrazili společně se strážníky městské policie, se zástupci sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Aš a zástupci živnostenského a stavebního úřadu na kontrolu.

„Policisté kontrolovali především dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let a dodržování zákazu hry na výherních automatech u osob mladších 18 let,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Churaňová. „Zaměřili se také na ochranu bezpečnosti osob, majetku a veřejného pořádku, předcházení trestné činnosti, pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech, ale také na zvýšení pocitu bezpečí občanů,“ sdělila. Kontrola proběhla celkem v jedenácti provozovnách po celé Aši.

Foto: Policie ČR

Zkontrolováno bylo na pět desítek hostů. „Ani v jednom případě nemusela být provedena dechová zkouška, neboť v žádné z těchto provozoven se nenacházeli osoby mladší 18 let. Kontrola proběhla k jejich velké spokojenosti bez zjištění jediného pochybení,“ doplnila mluvčí.