Nezmeškejte! Stále se přijímají přihlášky na umělecko-řemeslný trh Handgemacht  v Selbu

Velkolepá akce Handgemacht – trh pro design, umění a kulinářský svět se stala již tradicí. Každý rok přijíždí o svatodušním víkendu na Porzellanikon v Selbu několik tisíc návštěvníků: V roce 2022 přijelo přibližně 5 000 hostů. Zejména čeští výrobci jsou tentokrát velmi vítáni, protože letošní ročník akce HANDGEMACHT se koná v rámci bavorsko-českých týdnů přátelství Selb Aš 2023. Přihlásit se mohou i food trucky s typickými českými jídly a specialitami.

Foto z 2. ročníku Porcelánových trhů v Hohenbergu

Na rozsáhlém území muzea se každoročně setkává design a ruční práce. Vystavovatelé, designéři jedinečných kousků a řemeslníci nabízejí k prodeji své ručně vyráběné výrobky, jako jsou kreativní šperky, dekorace z kovu, výrobkyze dřeva, porcelánové předměty a mnoho dalšího. Letošní setkání se uskuteční na svatodušní neděli 28. května a na svatodušní pondělí 29. května 2023, vždy od 11:00 do 18:00 hodin. Tentokrát bude celá „řemeslná ulice“ s různými stánky lemovat festivalové prostranství před muzeem, kde se zároveň koná Food Truck Festival.

Foto z 2. ročníku Porcelánových trhů v Hohenbergu

Uzávěrka přihlášek pro vystavovatele uměleckých řemesel je 28. března 2023.Přihlášky přijímá paní Jitka Legene e-mailem (jitka.legene@porzellanikon.org) nebo telefonicky na čísle +49 9287 91800-0. Přihláška je k dispozici na webových stránkách muzea www.porzellanikon.org

Foto z 2. ročníku Porcelánových trhů v Hohenbergu

Muzeum bude během akce HANDGEMACHT otevřeno a zve malé i velké návštěvníky k účasti na zajímavém doprovodném programu. Na programu je opět i hudební zábava, tentokrát se dvěma kapelami z České republiky.

Zdroj: Staatliches Museum für Porzellan