Z Chebu křížem krážem: přednáška Davida Storcha bude o historii a budoucnosti přírody

Z Chebu křížem krážem: Ve čtvrtek 16. února od 17.30 hodin se uskuteční v Muzeu Cheb přednáška Davida Štorcha o historii a budoucnosti přírody. Účastníci proberou otázky budoucnosti přírody a zjistí, zda žijeme v době šestého masového vymírání nebo máme k takovému globálnímu zvratu ještě velmi daleko.

Foto: Archiv organizátorů

Další přednáška bude připravena  na další čtvrtek 23. února od 17.30 se v Muzeu Cheb. Přednášet bude Kateřina Chauveau Botswana – Okavango Delta.

*Přednáškový cyklus Z Chebu křížem krážem: Pravidelně každý rok, vždy od ledna do dubna, pořádá Muzeum Cheb cyklus přírodovědných a cestopisných přednášek nazvaný: “Z Chebu křížem krážem”. Cílem přednášek je přiblížit návštěvníkům krajinu, přírodu, kulturu a život v různých oblastech světa. Nejde pouze o klasické cestopisy, přednášejícími bývají odborníci z různých přírodovědných disciplín, kteří přibližují posluchačům nejen popisovanou část světa jako takovou, ale umožňují jim nahlédnout do problematiky oborů, které studují. Ve svých přednáškách často upozorňují na mnohé zajímavé aspekty života přírody, které zůstávají nezřídka skryty. Přednášky bývají pravidelně doplněny následnými diskuzemi, v nichž přednášející odborníci ochotně zodpovídají veškeré otázky účastníků a případně doporučí konzultanty z dalších přírodovědných oborů.

*Muzeum Cheb