Za přepadení benzínky hrozí muži až desetileté vězení

Až na deset let by mohl jít do vězení pětatřicetiletý muž, který přepadl benzínku na Sokolovsku a ohrožoval pracovnici čerpací stanice. Policistům daleko neutekl. Našli ho nedaleko místa činu. Policejní komisař podá státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si pětatřicetiletý muž počká v policejní cele.

Foto z videa Policie ČR

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

Foto z videa Policie ČR

„Ve středu 25. ledna letošního roku měl krátce před sedmou hodinou ranní přijít obviněný muž do jedné z čerpacích stanic na Sokolovsku,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Přitom měl mít obličej zakrytý zimní čepicí, ve které měl vystřihnuté otvory na oči a nos, a v ruce držet igelitovou tašku. Následně měl přistoupit k prodejnímu pultu a po obsluze požadovat, aby do přinesené tašky dala finanční prostředky z pokladny. Po krátké konverzaci, kdy mu žena měla sdělit, že téměř žádné peníze v pokladně takhle brzy ráno ještě nejsou, měl obviněný začít přineseným nožem bodat do prodejního pultu a zvýšeným hlasem opakovat, ať mu vydá peníze. Přitom měl na obsluhu mířit pepřovým sprejem, který držel v ruce. Ze strachu o svůj život a zdraví mu nakonec obsluha finanční prostředky z pokladny vydala,“ doplnil.

Pětatřicetiletý muž následně i s penězi místo opustil. Obsluha poté uzamkla hlavní dveře do čerpací stanice a vše oznámila na tísňovou linku 158.

„Policisté z několika obvodních oddělení ve spolupráci s kriminalisty se loupežným přepadením začali okamžitě zabývat. Po provedených prvotních šetřeních policisté zjistili, že muž odpovídající popisu zaběhl do jednoho z vchodů panelového domu,“ uvedl mluvčí s tím, že následně v jedné z bytových jednotek policisté pětatřicetiletého muže zadrželi.

V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti několikrát pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na deset let.