Na mariánskolázeňskou kolonádu přivezou Betlémské světlo

Na mariánskolázeňskou kolonádu přivezou Betlémské světlo. Symbol míru, lásky, naděje a přátelství si budou moci zájemci odnést do svých domovů, obcí, vesniček i měst v sobotu 17. prosince v 15.40 hodin. Do České republiky světlo tradičně poputuje z Vídně, kde jej převzaly skautské delegace z celé Evropy při ekumenické bohoslužbě 10. prosince od rakouských skautů.

„Podařila se nám další úžasná věc. Na mariánskolázeňskou kolonádu přivezeme spolu se skauty z Mariánských Lázní Betlémské světlo,“ uvedl organizátor adventních slavností Tomáš Richter. Pokud si někdo bude chtít světlo odnést domů, měl by si přinést lucernu nebo lampu. „Pomozte nám tak šířit kouzlo Vánoc všemi směry. V průběhu rozdávání na kolonádě, bude světlo zároveň odvezeno do kláštera v Teplé jako poděkování zakladateli našeho města Karlovi Kašparu Reitenbergerovi. Zveme všechny na kolonádu a pomozte odvézt betlémské světlo do vašich měst obcí a vesniček,“ sdělil.

Víte, co je betlémské světlo? Je to plamínek odebraný z věčného ohně, který hoří v jeskyni pod bazilikou Narození Páně v Betlémě v centrální části Palestiny, který představuje symbol míru, lásky, naděje a přátelství. Rozvoz světla zajišťují skauti a skautky z celého světa. Do České republiky ho od roku 1990 z Rakouska dovážejí brněnští skauti.

Na nedávné Mikulášské slavnosti přichystali organizátoři pro všechny děti, které se akce zúčastní, malé dárkové balíčky. „Rozvážel jsem po všech mateřských školách v Mariánských Lázních malé balíčky s bonbóny, ve kterých byl i kousek uhlí, neboť mě velmi mrzelo, že i přes rozdání 600 kusů na kolonádě se nepodařilo obdarovat všechny místní děti, upřesnil  Tomáš Richter s tím, že učitelky jednotlivých školek mi upřesnily počet dětí, tím jsem získal jistotu, že nejen zdraví, ale i nemocní dostanou symbolický dárek, což jsem měl v plánu na již kolonádě,“ doplnil.