Františkovy Lázně krášlí vánočně vyzdobený altán

Františkovy Lázně krášlí vánočně vyzdobený altán. Už se stalo tradicí, že pracovníci městského divadla Boženy Němcové zdobí altán u Františkova pramene vždy před první adventní nedělí. Stejně jako v loňském roce, tak i letos bude i ozvučen, aby v jeho blízkosti byla slyšet sváteční a populární hudba. Ta je naprogramována tak, aby začala znít od 14 do 20 hodin každý den až do Silvestra, vyjma adventních nedělí kdy altán bude hrát až od 15,30 hod, protože od 14,00 hodin si v hudebním altánu můžete poslechnout adventní koncert. Letos přibude i jedna novinka. Přímo v altánu vznikne fotokoutek.

Ani letos nepřijdou nejen obyvatelé Františkových Lázní o hudební vystoupení. Na první adventní neděli je na programu koncert žáků ZUŠ J. Cimrmana a Petry Černocké s Jiřím Pracným. Připraven bude také malý adventní trh.

„Výzdobu jsme letos koncipovali tak, aby se návštěvníci mohli postavit pod hvězdnou oblohu a zapřemýšlet, co jim předchozí rok přinesl,“ uvedla Lenka Kremová z františkolázeňského divadla. „Připravte svoji mysl na přicházející svátky, připomínající narození Ježíše Krista. Pohlédněte vzhůru a počkejte, zda nebude padat hvězda, sdělila s tím, že návštěvníci mohou v připraveném fotokoutku zdokumentovat svoji návštěvu. Zastavte se v předvánočním shonu, udělejte si chvilku času sami pro sebe, popovídejte si ve vánočně vyzdobeném altánu s přáteli, rozjímejte, rozhlédněte se a potichu poděkujte za možnost být zrovna dnes, zrovna v tuto hodinu a minutu na tomto místě,“ doplnila.

Program 27. listopadu:

10:00 – Adventní koncert ZUŠ J. Cimrmana – divadlo Boženy Němcové – vstupné je 100 korun

10:00 – Zahájení prodeje na malém adventním trhu

16:30 – koncert Petry Černocké a Jiřího Pracného

17:30 – Žáci ZŠ Františkovy Lázně

17.45 – Žáci ZUŠ J. Cimrmana

18:00 – Rozsvícení vánočního stromu

V letošním roce MKS připravilo další novinku v podobě nedělních adventních koncertů

Program nedělních adventních koncertů

Program: 4. prosinec 

14:00 – Patrik Music – hrají a zpívají české a světové hity

Program 11. prosinec

14:00 – Quintetus Cantorus – klasický žesťový kvintet s vánoční náladou

Program 18. prosinec

14:00 – Bád Boys – Gejzír lázeňské pohody, rock, blues a pop