V chebském muzeu zavládne sváteční atmosféra

V chebském muzeu zavládne sváteční atmosféra. Již po třiadvacáté se v sobotu 26. listopadu od 9.30 až do 18 hodin uskuteční muzejní adventní trh. Po celý den bude pro návštěvníky ve všech prostorách připraven bohatý program. Na své si přijdou děti i dospělí.

Muzejní adventní trh bude opět inspirací ke koupi mikulášských a vánočních drobností, nebudou chybět nápady na adventní a vánoční výzdobu. Návštěvníci si budou vybírat ze široké nabídky rukodělných výrobků: různých typů drobných hraček, zajímavých šperků, háčkovaných a paličkovaných vánočních ozdob a interiérových drobností, tradičního i méně tradičního vánočního cukroví a perníků. V muzeu se opět bude péct, bude vonět koření a návštěvníci jako každoročně ochutnají něco z tradičních vánočních jídel.

Rušno bude po celý den také ve Valdštejnské obrazárně muzea, která ožije nejen dětským zpíváním a recitací. V dopolední části programu se poprvé v muzeu představí děti z Waldorfské základní a mateřské školy Cheb se svým pásmem Adventní příběhy. Opět nás čeká Advent s Koťaty, vystoupení pěveckého sboru při 5. ZŠ Cheb. Odpoledne nebudou chybět pěvecké soubory Sedmikrásky a Kopretiny, ke kterým se přidá pěvecký sbor Špalíček. Z chebské Lidušky se představí také žáci z literárně dramatického oddělení s pásmem Venku tiše padá sníh. Připravena je i pohádka. V podání Divadla loutek Karlovy Vary to bude ta O zlaté rybce. Návštěvníky jistě potěší také pohled na restaurovaná národopisná kamna Williho Russe, která jsou nově instalovaná v expozici Muzea Cheb.