Na hradě Loket to ožije. Chystají se Svatomartinské slavnosti

Na hradě Loket to ožije. Chystají se Svatomartinské slavnosti. Akce, která se uskuteční v neděli 13. listopadu od 10 do 17 hodin, proběhne ve spolupráci s městem Loket a Martinou Hrnkovou.

Ilustrační foto M. Cibová

Je připraven bohatý kulturní program. Ihned za branami hradu na uvítanou čeká na všechny punč (alko i nealko) jako přípitek pro krásný den. A protože tyto slavnosti jsou spjaty především s posvícením, na nádvoří hradu nebude chybět svatomartinské pohoštění. Husy, kachny, koláče a jiné dobroty bude možné zapít lahodným vínem. Nebudete-li mít zrovna hlad, nevadí, jídlo bude možné odnést s sebou.

Hradem povede dětská stezka, po jejímž splnění každé dítko obdrží odměnu. Během této stezky si nejen všichni pohrají, ale vyrobí si i vlastní lampion, nakrmí husu, vyrobí bílého koníka, nakreslí se do průvodu, zatočí se na historickém kolotoči a zažijí spousty dalších zážitků. Vlastnoručně vyrobený lampion pak dětičky využijí v průvodu městem (organizátoři doporučují přinést si vlastní svíčky či svítící drátky) v 17 hodin, který povede, kdo jiný, něž Martin na bílém koni. Dětská stezka je odhadována na 1–2 hodiny dle zručnosti dětí a kapacitě jednotlivých stanovišť (doporučeno je přijít dříve, než ke konci konání akce).