Na Svatohubertské slavnosti bude k vidění práce sokolníků i výcvik loveckých psů

Svatohubertské slavnosti na Seebergu budou ve znamení myslivosti. V sobotu 22. října od 10 do 17 hodin bude pro návštěvníky přichystána například ukázka výcviku loveckých psů, vábení zvěře a myslivecká osvěta. Chybět bude ani vystoupení plzeňské sokolnické skupiny Teir . Pro ty, kterým na akci vyhládne, budou nachystané zvěřinové speciality.

„Již tuto sobotu se mohou návštěvníci těšit na další ročník Svatohubertských slavností u nás na Seebergu,“ uvedla kastelánka hradu Hana Cestrová. „Svatohubertské slavnosti připomínají tradice myslivosti a také patrona myslivců svatého Huberta“ upřesnila.

„V rámci myslivecké osvěty bude připravena ukázka krmelce s vhodným krmivem v zimním období, kdy s výživou zvěře musí vypomoct myslivci pravidelným přikrmováním zvěře spárkaté a ukázka zásypu pro zvěř pernatou, dále slanisko se solí a povídání o mysliveckých tradicích,“ sdělila hospodářka mysliveckého spolku Františkovy Lázně Černá Zdeňka s tím, že bude připravené také ukázka vábení zvěře v podání Václava Svobody, mnohaletého, zkušeného člena klubu vábičů zvěře.

Občerstvení se též ponese v duchu myslivosti. Přichystán bude kančí guláš, srnčí ragů a další dobroty. Na své si přijdou i milovníci sladkého

Také děti si přijdou na své. Budou připraveny dětské dílny s tématikou myslivosti, lesa, zvěře i ochrany přírody. Ve střelnici budou moci své dovednosti vyzkoušet děti i dospělí.

Autobusová doprava z Františkových Lázní zdarma:

· Z Františkových Lázní Městských sadů 10.45 a 13.45.

· Ze Seebergu: 13.45 a 17.00

Vstupné 150 korun, děti 70 korun