Trojitá dávka pomoci: Na start Františkolázeňské pětky se postavilo více než padesát milovníků sportu

I přes nepřízeň počasí se na start Františkolázeňské pětky – prvního ze tří závodů Salmin Tour de hospic, sešlo více než pět desítek běžců všech věkových kategorií. Charitativní akci, která se konala v pátek 16. září, odstartoval místostarosta Františkových Lázní Otakar Skala. Ten, kdo první závod nestihl, bude mít další možnost v sobotu 17. září v 10.30 hodin v Plesné a v neděli 18. září 10.30 hodin ve Skalné. Výtěžek z akcí půjde jako vždy na pomoc potřebným.

Více fotografií z akce zde

Trasa františkolázeňského závodu vedla běžce lesoparkem v okolí Labutího jezírka. „Nechyběli mezi nimi zástupci známých regionálních oddílů, atleti, triatlonisté, ale také rekreační běžci. Všichni však se stejným cílem nejen si zasportovat, ale hlavně podpořit charitativní význam závodu,“ uvedl spoluorganizátor akce Zdeněk Dančo. Všichni zúčastnění dostali od sponzorů zajímavé ceny. Akci podpořilo město Františkovy Lázně.

Více fotografií z akce zde

V sobotu bude pokračovat seriál během na nejdelší distanci seriálu v Plesné. Na půlmaratonskou trasu se borci vydají v 10.30 hodin. „Na náročné trati s dlouhými výběhy a vedoucí přes sousední Německo si běžci  prověří nejen  svojí zdatnost, ale užijí si i nádherných výhledů do okolí a klidnou přírodu Smrčin,“ sdělil Zdeněk Dančo.

Více fotografií z akce zde

„Jako „dezert po hlavním chodu“ můžeme nazvat nedělní závěrečný závod na desetikilometrové trati ve Skalné, informoval organizátor s tím, že v nádherném prostředí u skalenského hradu čeká běžce neméně náročný závod, nenápadná trať s pozvolným stoupáním v první polovině trati dá zabrat hlavně těm, kdo budou mít za sebou plesenský půlmaraton.

Více informací zde