Zaměřil se na zahrádkářské kolonie. Bral vše, co mu přišlo pod ruku

Postrach zahrádkářů byl dopaden. V chatových a zahrádkářských koloniích na Sokolovsku bral jednačtyřicetiletý muž vše, co mu přišlo pod ruku. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 45 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen.

Sokolovští policisté sdělili muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Podle policejního mluvčí Jana Bílka měl jednačtyřicetiletý muž v první polovině června letošního roku v Sokolově přijít na jeden z pozemků v zahrádkářské kolonii. Následně měl vniknout do kovové kůlny nebo do dřevěné chatky, ze kterých měl odcizit motorovou pilu. Z místa poté odešel. O pár hodin později měl v té samé zahrádkářské kolonii vstoupit na jiný pozemek, kde z kůlny odcizil materiál na elektroinstalaci nebo křovinořez.

O den později se měl poslední červnové krádeže dopustit v jedné z obcí na Sokolovsku. „Muž si měl všimnout majitele jedné z chat, který si zrovna uklízel své vozidlo. Jednačtyřicetiletý muž toho měl využít, vstoupit na pozemek a následně i do odemčené chatky. Z té měl odcizit peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Další krádeže se měl muž dopustit na začátku srpna letošního roku. To měl taktéž vstoupit na pozemek, kde měl následně ze zahradního domku na nářadí odcizit kolečko, sekerku nebo kanystr,“ uvedl mluvčí.

Ve druhé polovině srpna letošního roku v Sokolově měl muž krást opakovaně. Po vstupu na jednu ze zahrad měl odcizit stavební kolečko a z místa ihned odejít. O den později měl opět vniknout do jedné z rekreačních chat, odkud měl odcizit rybářské vybavení.

„Posledních krádeží se měl podezřelý muž dopustit ve druhé polovině srpna letošního roku.Vstoupit měl na pozemek, kde se nacházela zahradní chata a plechová bouda na nářadí. Boudu měl prohledat, ale nic z ní neodcizit. Poté měl vstoupit do dřevěného přístavku zahradní chatky, ze kterého odcizil autoalarm nebo rýč,“ sdělil Jan Bílek s tím, že jen o deset minut později měl muž dorazit k dalšímu pozemku v zahrádkářské kolonii jehož součástí byla zahradní chatka. Dál, než do chodby se mu ale dostat nepodařilo, a tak z předsíně odcizil elektrickou přímočarou pilu nebo úhlovou brusku.