U vážných nehod motorkářů zasahoval i záchranářský vrtulník

U vážných nehod motorkářů zasahoval také záchranářský vrtulník. První událost se stala v neděli 28. srpna v obci Boč, kde došlo ke srážce motocyklisty s osobním autem. K druhé události vyjížděly všechny složky IZS k obci Mezirolí, kde po smyku motorkář narazil do svodidel. Oba řidiči motocyklů byli se svými zraněními letecky transportováni do nemocnice. Způsobená škoda u obou dopravních nehod byla předběžně odhadnuta dohromady na částku zhruba 275 tisíc korun.

Policie ČR

V neděli 28. srpna letošního roku krátce před sedmnáctou hodinou došlo na pozemní komunikaci I/13 v obci Boč došlo k dopravní nehodě osobního automobilu s přívěsným vozíkem a motocyklu. „K té mělo dojít tak, že šestačtyřicetiletý řidič vozidla značky Ford, jedoucí ve směru do Chomutova, při odbočování vlevo zřejmě přehlédl motocykl značky Harley-Davidson řízený sedmačtyřicetiletým mužem, který předjížděl v levém jízdním pruhu kolonu vozidel. Následně mělo dojít ke střetu vozidla s motocyklem,“ informoval policejní mluvčí Jan Bílek.

Policie ČR

K další vážné dopravní nehodě motocyklu došlo o den později 29. srpna letošního roku krátce před sedmnáctou hodinou na pozemní komunikaci č. II/220 u obce Mezirolí. Podle policejního mluvčí šestadvacetiletý řidič motocyklu značky Honda jedoucí ve směru z obce Nejdek do Karlových Varů, přibližně sto metrů za obcí Mezirolí zřejmě nepřizpůsobil rychlost, uvedl motocykl do smyku a následně narazil do svodidel na pravé straně pozemní komunikace.

Policie ČR

Po dopravních nehodách se všichni zúčastnění řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla u všech s negativním výsledkem.

Přesná příčina a okolnosti těchto dopravních nehod jsou předmětem dalšího šetření.

Policie ČR

Prevence:

Motocyklisté jsou jednou z nejzranitelnějších skupin v silničním provozu a případný střet s vozidlem či pevnou překážkou může mít fatální následky. Nejen motorkáři, ale i ostatní účastníci silničního provozu musí být na komunikaci neustále ve střehu a sledovat situaci kolem sebe. Nebezpečné bývá přehlédnutí motocyklu, a proto je velice důležité, aby se řidiči motorových vozidel důkladně rozhlédli na obě strany, například při odbočování v křižovatce. Pro řidiče motocyklů je jedno z nejdůležitějších pravidel VIDĚT A BÝT VIDĚN.