Pes Green vyčenichal skrýš s cigaretami

Pes Green šel neomylně po stopě. V tržnici na Svatém Kříži vyčenichal skrýš 6 600 kusů neznačených cigaret. Kromě toho karlovarští celníci zajistili více než 200 kusů galanterního zboží, u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Ve středu 17. srpna prováděli karlovarští celníci kontrolu v areálu tržiště Asia Dragon Bazar Svatý Kříž v katastru obce Cheb. V průběhu kontrolní činnosti označil služební pes Green, jenž se na kontrolní akci podílel se svojí psovodkou, před jedním ze stánků plastovou přepravku, pod kterou byly ukryté cigarety bez tabákových nálepek.

Celní úřad pro Karlovarský kraj

„Služební pes Green, náš specialista na vyhledávání tabákových výrobků a tabáku, vypátral celkem 6 600 kusů neznačených cigaret, přestože byly přikryté dalším zbožím (peněženky, kabelky), jimiž se prodejci snažili neznačené cigarety zakrýt. Byl to jeden z dalších úspěšných zásahů našeho služebního psa, na množství pozitivních kontrol se podílel i během letních prázdnin,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková. 

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Příslušníci dohledu Celního úřadu pro Karlovarský kraj dále zajistili více než 200 kusů galanterního zboží (kabelky, peněženky, opasky), u něhož vzniklo podezření z porušování práv duševního vlastnictví. Prodejem zboží by majitelům ochranných známek vznikla škoda přesahující 2 miliony korun.

Celní úřad pro Karlovarský kraj

„Všechny zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít tzv. zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zničeno,“ sdělila mluvčí s tím, že neznačené cigarety budou zlikvidovány pod celním dohledem.

Porušení subjektů budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.