Karlovarský kraj pomůže městům s nákupem vozů Senior Expresu

Rada Karlovarského kraje jednomyslně schválila návrh rozdělení dotací jednotlivým žadatelům v rámci dotačního programu Senior Expres v celkové výši 750 tisíc korun. Udělí tak dotace v plné výši všem třem žadatelům, kteří se do programu přihlásili.

Ilustrační foto Pixabay

„V rozpočtu jsme měli připraven milion korun právě na podporu služby Senior Expres v obcích a městech Karlovarského kraje. Těší mě, že je o tuto dotaci zájem, protože to znamená, že senioři si zvykli služby Senior Expresu využívat. Velmi jednoduše se tak mohou dopravit k lékaři, k vyřízení nejrůznějších záležitostí na úřady či na nákup. Zároveň jsou ušetřeni cestování hromadnou dopravou, která může být pro mnohé z nich velmi náročnou,“ uvedl radní pro oblast rozvoje venkova Vít Hromádko.      

Na Krajský úřad Karlovarského kraje byly doručeny tři žádosti, které splnily veškeré podmínky programu a dotaci v maximální výši 250 tisíc korun budou moci využít na nákup osobního vozidla Senior Expresu. Služba je určena občanům seniorského věku či občanům nad 18 let, kteří jsou držiteli průkazu ZTP nebo ZTP/P, aby se prostřednictvím zakoupeného vozu mohli za výhodných podmínek dopravit zejména k lékaři nebo na nákup. 

Mezi úspěšnými žadateli jsou města Ostrov, Habartov a Bečov nad Teplou, která koupí nového vozu dokáží uspokojit poptávku po této službě a zvýší tak možnosti mobility seniorů a dalších osob, jež Senior Expres využívají.            

O poskytnutí dotací musí rozhodnout ještě Zastupitelstvo Karlovarského kraje.

Zdroj: KÚKK