Karlovarská Veteran Rallye zavítala do Františkových Lázní

Už podvacáté vyjeli majitelé historických vozidel na Karlovarskou Veteran Rallye lázeňský trojúhelník. Ta se konala ve dnech 4. až 7. srpna. A zavítala také na Chebsko. Ve Františkových Lázních na Národní třídě mohli návštěvníci obdivovat krásu starých strojů, která byla vyrobena do  roku 1945. Akce se zúčastnilo 47 auto veteránů.

Více fotografií zde

Veteran rallye lázeňský trojúhelník se kromě tuzemských závodníků zúčastnily posádky ze Slovenska, Maďarska a Polska. Nejstarším vozem byl Ford T Tourer z roku 1911. Unikátem mezi historickými auty bylo také MG VA Special z roku 1939 – byly totiž vyrobeny jen tři kusy.

Více fotografií zde

Samotná Veterán rallye začala už ve čtvrtek 4. srpna v Chodové Plané. V 18 hodin se vozidla přejela do Mariánských Lázní, kde byla přichystána výstava historických aut v areálu Arnika. V pátek 5. srpna se auta přesunula do Karlových Varů. V sobotu 6. srpna účastníky závod zavedl také do Chebu.

Na náměstí Jiřího z Poděbrad. Poté historická auta přejela do Františkových Lázní, kde byla pro účastníky přichystána zajímavá soutěž. Na závěr sobotního programu čekala na závodníky ještě prohlídka unikátního muzea zemědělské techniky ve Skalné.

Více fotografií zde