Na Pomezí to žilo!

Na Pomezí to žilo! Slavilo se sedmisté výročí od první dochované zmínky o obci. Akce, kterou ani občasný déšť nepřekazil, se uskutečnila v sobotu 30. července. Zahrát a zazpívat přijela Olga Lounová, M. Schelinger, Xindl X, O5 a Radeček i Starovarka. Také na děti organizátoři mysleli. O zábavu se jim postarala Magdalena Reifová a Petr Vacek, které děti znají z Kouzelné školky.

Více zde:

Dvě divadelní pohádky byly v režii herců západočeského divadla v Chebu. Přichystány byly také skákací atrakce, ale i výtvarné dílny, malování na obličej i tetování. Nechybělo ani dobré pivo a něco k zakousnutí.

Více zde:

„Nejstarší dochovaný záznam o Pomezí nad Ohří pochází ze 7.5. r.1322. Právě v této souvislosti jsme se rozhodli slavnost uspořádat,“ uvedl starosta obce Pomezí nad Ohří Radek Tlačil.

Na Pomezí se slavilo 700 let od první dochované zmínky o obci

Více zde:

*Obec  byla dříve známa pod německým názvem Mühlbach. Tento název v překladu znamená Mlýnský potok a odkazuje k faktu, že ves byla zbudována v blízkosti ústí potoka Buchbachu vlévajícího se do Ohře. Název se v historických pramenech objevuje v různých variantách, v první písemné zmínce o obci z roku 1322 ve variantě Muelpach, roku 1370 ve variantě Mülbach, roku 1395 Mulbach, v průběhu raného novověku pak pravidelně od roku 1785 v nejpoužívanější variantě Mühlbach. Název Pomezí nad Ohří získala obec v roce 1946. 

*Obec Pomezí nad Ohří

Více zde:

Na Pomezí se slavilo 700 let od první dochované zmínky o obci