Z vodáckého kempu si odnesl věci za 20 tisíc korun

Z jednoho z vodáckých kempů v Kynšperku si lapka odnesl věci v hodnotě přibližně 20 tisíc korun. Policistům dlouho neunikal. Během pár hodin mladého muže vypátrali. Teď mu hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže místnímu devatenáctiletému mladíkovi.

„Mladík měl v noci z neděle na pondělí, respektive z 3. na 4. července letošního roku, přijít do jednoho z vodáckých kempů v Kynšperku nad Ohří. Nejdříve si měl všimnout volně odložené ledvinky, kterou měl nakonec odcizit. Sedmašedesátiletý majitel v ní měl mít finanční hotovost, osobní doklady či dioptrické brýle,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

O několik minut později měl devatenáctiletý mladík odcizit na stole volně odložený mobilní telefon, který patřil čtyřiačtyřicetiletému muži.

Tímto svým jednáním měl mladík způsobit celkovou škodu přibližně 20 tisíc korun.

„Policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří se těmito krádežemi začali okamžitě zabývat,“ uvedl mluvčí s tím, že po několika hodinách devatenáctiletého mladíka zadrželi.

PREVENCE:

Zloději využívají chvilkové nepozornosti, např. když si lidé odloží neuzamčené kolo vedle stanu či chatky nebo nechají bez dozoru svůj mobilní telefon či dokonce peněženku. To je pro zloděje nejjednodušší kořist. Doporučujeme proti krádežím u kol či koloběžek pořízení bezpečnostních zámků, případně alarm. Cenné věci je dobré ukládat do speciálních úschoven nebo trezorů, které už většina kempů má. Kola ani cenné věci by lidé neměli nechávat ani v autě, protože ani auto není trezor. Pokud se stanete obětí krádeže, volejte bezodkladně na linku 158.