V okolí Kamzíku zdolali běžci na klasickou orientační trať

Ve středu 22. 6. se v Mariánských Lázních již potřetí v řadě konal T-Mobile Olympijský běh. Tentokrát se závodníci z městského sprintu přesunuli na klasickou orientační trať do lesa v okolí areálu Kamzík. Jde o dost složitý terén s hustníky, kameny a mokrými rýhami, který dokázali ocenit jen zkušení orienťáci. Začátečníci si v lese pobyli delší čas, aby mapě přišli na kloub.

Všichni byli ale nakonec spokojení. Největší ocenění si zaslouží Václava Molcarová, která na své trase strávila téměř 3 hodiny, a přesto do cíle dorazila spokojená, že našla všechny své kontroly. Klobouk dolů za tento výkon. Nakonec na ni čekala i medaile a cena za třetí místo v kategorii.

Na výběr bylo 5 tratí, které připravil dorostenec Jan Pivec pod dohledem Jana Michalce.

Dospělí pokročilí

Mapově náročná trať v délce 4,3 km (vzdušnou čarou) hrála do noty rychlým a zkušeným dorostencům Samovi Janochovi a Marušce Bartošové. S větším odstupem za nimi dobíhali mločí veteráni.

Pořadí ženy: 1. Marie Bartošová, 2. Hana Kožíšková, 3. Václava Molcarová

Pořadí muži: 1. Samuel Janoch, 2. Petr Placek, 3. Marek Beneš

Dospělí začátečníci

Pro tuto kategorii byla připravená jednoduchá trať vedoucí pouze po cestách v délce 5,1 km čistého. Závodníci měli trať zakreslenou v mapě, ale dodržet trasu nebylo nutné, jen orazit kontroly ve správném pořadí. Perfektního času dosáhl Jiří Duchek, který zvládl oběhnout trať za necelých 29 minut. Ostatní na vítěze nasbírali vysoké ztráty, ženy nedokázaly čas stlačit pod hodinu a půl. Téměř polovina startovního pole závod nedokončila.

Pořadí ženy: 1. Jana Suchánková, 2. Jana Hrdinková, 3. Tereza Lukášová

Pořadí mužů: 1. Jiří Duchek, 2. Jaroslav Norek, ostatní DISK

Děti starší

Děti od 12 do 15 let si museli poradit s obtížnou tratí v délce 3,2 km (vzdušnou čarou). Složitost mapy i terénu nikomu nedovolila dostat se s časem pod 10 min/km. Nejvíce by se k této metě přiblížil Ondra Herman, kdyby neudělal tříminutovou chybu na šestou kontrolu. Zbytek trati ale zvládl rychle a bez chyb a o vítezství se nenechal připravit.

Pořadí děvčat: 1. Natálie Hermannová

Pořadí chlapců: 1. Ondřej Herman, 2. Tomas Placek, 3. Miroslav Kváč

Děti mladší

Zkušené děti do 12 let závodily na trati délky 2,1 km (vzdušnou čarou). I když trasy nebyly až tak lehké, hned pěti dětem se podařilo čas stlačit pod 30 minut. Nepřekonatelná byla Anička Nykodymová, která na ostatní naběhla téměř 3 minuty. Další čtyři závodníci byli velmi vyrovnaní, všichni se vešli do jedné jediné minuty.

Pořadí děvčat: 1. Anna Nykodymová, 2. Leona Fišáková, 3. Lada Prinzová

Pořadí chlapců: 1. Nikolas Placek, 2. Tomáš Podzimek, 3. Šimon Klier

Děti začátečníci

Trasa po fáborkách měřila 2,8 km a dala se částečně zkrátit. Děti ale spíše věřily fáborkům a držely se jich. Holky Povišerovy potvrdily roli favoritek a podobným časem obsadily první dvě pozice.

Pořadí děvčat: 1. Lucie Povišerová, 2. Aneta Povišerová, 3. Lucie Pivcová

Pořadí chlapců: 1. David Kletečka, 2. Matyáš Klier

Odkaz na kompletní výsledky s mezičasy: https://center.sportident.com/results/orienteering/mlok-marianske-lazne/2022/t-mobile-olympijsky-beh-2022-06-22/overview/1

Veronika Placková